Palkanmaksussa virheitä 15.2.

14.2.2023

Pirkanmaan hyvinvointialueen palkanmaksussa virheellisyyksiä myös 15.2. maksettavissa palkoissa. Ainakin osalle tai ehkä jopa kaikille niistä vakituisista työntekijöistä jotka ovat käyttäneet ePassin ateriaetuutta henkilöstöhintaisten lounaiden maksamiseen, on palkanmaksua hoitava Monetra jostain syystä maksamassa takaisin työntekijän ns. omavastuuosuutta lounaiden hinnasta. Lisäksi tästä virheellisestä summasta on peritty myös verot. Monetra ei tiettävästi tule saamaan tätä virhettä korjattua ennen palkkojen maksupäivää 15.2.

Monetran suunnitelmana on korjata virhe helmikuun lopun palkanmaksupäivän yhteydessä, jolloin se maksaa viivästyskorkoineen työntekijöille takaisin nyt liikaa perittävän veron.

Virheellisesti työntekijöiden tileille maksettavan "ateriaedun" aikoo Monetra sitten periä takaisin seuraavien palkanmaksujen yhteydessä.

Jos siis olet syönyt henkilöstöhintaista lounasta, koskee edellä mainittu palkanmaksun virhe todennäköisesti myös sinua. Asia kannattaa vielä varmistaa verkkopankkiin tulleesta omasta ansioerittelystä.

Lisätietoja voi pyytää omalta esihenkilöltä tai hr-sihteeriltä.

**

Aiemmissa palkanmaksuissa olleita virheitä on Pirkanmaan hyvinvointialueella vielä paljon korjaamatta. Virheistä tai siitä että niitä ei ole saatu korjattua kannattaa edelleen heti ilmoittaa omalle esihenkilölle, joka työnantajan ohjeistuksen mukaan ilmoittaa asiasta hr-sihteerille, joka taas ilmoittaa asiasta Monetralle. Moni korjaamaton virhe palkoissa on johtunut siitä, että tieto virheestä ei ole edennyt esihenkilölle, hr-sihteerille tai Monetralle asti. Lisäksi vaikka Monetra onkin jossain vaiheessa ilmoittanut saaneensa kaikki heille tietoon tulleet virheet korjatuiksi, ei se kuitenkaan ole pitänyt paikkaansa.